Theater op maat

Een interactief scherp theatraal concept waarin een regisseur spelopdrachten geeft aan de acteurs. De situaties binnen uw team of bedrijf zijn de basis voor de gespeelde scènes. 

De spelopdrachten zijn vooraf voorbereid. Op aanwijzingen van de regisseur krijgt de casuïstiek van deze opdracht een mooie theatrale vorm. Deze intieme en echte manier van werken zorgt voor een uniek spanningsveld, waarbij het publiek getuige is van het creatieve proces. Als u het televisieprogramma ‘De Vloer Op’ kent dan heeft u een goed idee van de sfeer en kwaliteit die u bij deze voorstelling kunt verwachten. Uniek aan dit concept, is de ruimte die het publiek krijgt om mee te denken, te beslissen en te spelen in de voorstelling. Daarnaast zorgt de inzet van muziek voor inspirerende intermezzo’s.

De combinatie van voorbereide spelopdrachten, een scherpe regisseur, improvisatie en interactie met het publiek, muziek, korte gesprekken met de zaal en terugspeeltheater zorgt voor een goed gefundeerd en afwisselend programma, dat uitnodigt tot reflectie en gesprekken met collega’s.

De gedachte achter Inter-ActMensen zijn vertellende wezens. We leren van elkaar door de verhalen die we delen.
In het Inter-Act concept speelt The Big Mo praktische en herkenbare verhalen rondom het thema dat u opgeeft. Verhalen die relevant zijn voor de diverse teams binnen de organisatie. Het gaat hier om verhalen die inhoud en betekenis geven aan het thema zoals dat in de dagelijkse praktijk een rol speelt. Wat zwart wit lijkt blijkt wellicht minder eenduidig dan gedacht, en complexe dilemma’s zijn misschien niet zo paradoxaal wanneer ze zichtbaar en bespreekbaar worden gemaakt.

Het publiek participeert doordat zij belangrijke keuzes maakt in de scènes. Deze keuzes beïnvloeden het verloop van de verhalen. En als dat zo uitkomt spelen er ook enkele vrijwilligers uit het publiek mee.

Verhalen worden afgewisseld met muziek en eventueel zang. Deze muzikale intermezzo’s bestaan uit vooraf geschreven liedjes en ter plekke geïmproviseerde teksten.

Met Inter-Act leggen we in de voorstelling een solide basis voor inhoudelijke gesprekken en de workshop, die aansluit op de voorstelling. Door het spelen van realistische en herkenbare situaties in de voorstelling, krijgt u concrete handvatten om de na gesprekken op te baseren.

YouTube video