Zandtekenaar

 WELKOM in de in de fascinerende wereld van de Zandtekenaar. Ze strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. Zo creëert de Zandtekenaar levensechte zandschilderijen van mensen, verhalen en vormen. De Zandtekenaar maakt gebruik van een fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Een techniek waarbij, op een verlichte glasplaat, met zand wordt getekend. Door middel van projectie is deze kunstvorm live te zien. Het werk wordt omlijst met muziek. 

Shows op maat
Op basis van het thema van uw bijeenkomst maakt de Zandtekenaar een fascinerend verhaal in zand. Hierbij wordt altijd nieuwe muziek gecomponeerd, zodat het geheel helemaal af is. Een indrukwekkend showelement, verrassend voor tijdens uw congres, beurs of seminar.

“De show-op-maat was een succes, het publiek heeft vol bewondering gekeken naar de beeldende creativiteit van Elze” Rob Jacobs, iNQ Events & Management B.V.

Zo maakten we onlangs een show voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu Minister Melanie Schultz van Haegen, het Watermuseum in Arnhem, Het Bakkercafé, de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschap en de Zomershow van het Dolfinarium!

Een wel heel bijzonder geschenk: een zandschilderij, of raamkunstwerk
Het zandkunstwerk wordt bijvoorbeeld gemaakt op plexiglas, hiermee is het een schilderij, dat eventueel voor een raam gehangen wordt. Van twee kanten dus zichtbaar en het doorschijnen van het daglicht geeft de zandschildering een magische werking. Het maken van het kunstwerk kan live gebeuren. Deze performance wordt gelardeerd met muziek. Het zandschilderij is direct klaar.

Kinderen zandtekenen, terwijl u zaken doet
NIEUW in ons aanbod bij grote congressen waarin u ook kinderen moet onderbrengen. Denkt u ook eens aan de kinderen van uw medewerkers en relaties. De Zandtekenaar neemt de kinderen mee in de wereld van Assepoester en na de act mogen de kinderen zelf ervaren hoe leuk het is om met zand te tekenen! Op kleine zandtekentafeltjes kunnen de kinderen hun eigen verhaal tekenen, terwijl u met uw relaties zaken doet. Workshop bij de act inbegrepen.

Vaste shows
In onze vaste shows hebben we vaste thema’s en verhalen. Hebt u een middag waarin u uw mensen out of the box wilt laten nadenken? Dan is Open Your Mind een prima start voor de brainstorm. Of zoekt u gewoon een mooi inspirerend bekend verhaal? Denk aan Assepoester, 1001 Nacht of Erik en het klein insectenboek. Natuurlijk mag het kerst- en paasverhaal niet ontbreken, wij steken deze wel in een heel modern jasje! De vaste shows zijn op muziek, live of met band.

Praktische informatie:
Een show duurt gemiddeld 15 minuten. Beamer en projectiescherm dienen door de opdrachtgever zelf verzorgd te worden.De Zandtekenaar neemt zelf haar zandbak en camera mee voor de voorstelling. Indien u kiest voor een live muzikant, verzorgen wij zelf de audioversterking tot maximaal 175 mensen publiek.

Voorstelling Verlicht:
Verlicht is een troostend verhaal over liefde, afscheid en mooie herinneringen. Het is speciaal ontwikkeld voor lichtjesavonden en herdenkingsbijeenkomsten. Op verzoek kunnen er ook een of meerdere portretten gemaakt worden van degenen die herdacht worden. Of een verhaal op maat, geschilderd in zand.
In combinatie met Verlicht creëert u een stijlvolle en intiem moment met de nabestaanden.
Referentie, Peter Muller van Eer & Volharding:De avond is zeker goed ontvangen en daar voegde de bijdrage van Monique, de zandtekenaar, zeker veel aan toe!

NIEUW! Portretten met levensverhaal
Monique Groffen is kunstschilder van huis uit. Zij maakt in 5 minuten een prachtig portret in zand. Ondersteund met een levensverhaal een mooi element om iemand te eren of een pluim te geven. Een portret neemt 5 minuten in beslag, de show met het persoonlijk levensverhaal is 15 minuten.
Live muziek maakt dit een onvergetelijk en persoonlijk document voor degene die u in het zonnetje wilt zetten of wilt herinneren.
het is mogelijk de portretten op canvas af te drukken, zodat u ook een blijvende herinnering hebt.